Wat is een bohemian woonstijl?

Wat is de bohemian stijl?

De bohemian woonstijl (ook wel Boho genoemd) is een interieur waarbij je veel kleuren combineert of het juist naturel kunt houden maar veel prints kan gebruiken, veel planten en natuurlijke materialen. Deze stijl geeft je soms het gevoel dat je op vakantie of in het buitenland bent, want er worden ook vaak oosterse invloeden toegevoegd. 

Waar komt bohemian stijl vandaan?

Het bekendste verhaal over de Bohemian stijl gaat over de Bohemien in Frankrijk. Dit waren zigeuners die de op dat moment heersende cultuur en de normen in Frankrijk niet nastreefden. Zij gingen niet voor het materialistische leven maar juist voor creativiteit, individualisme en vrijheid.

Niet alleen de bohemian kledingstijl is in opmars. Ook de Bohemian inrichting is een steeds vaker voorkomend begrip. Bohemian meubels en accessoires zijn vaak gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout en rotan, maar ook jute en zeegras passen hierbij. Rotan banken of stoelen en andere meubels passen perfect bij zo’n fleurig interieur. Of je nou een Bohemian woonkamer, badkamer of slaapkamer wilt, je kan iedere ruimte een Bohemian touch geven. Met bijvoorbeeld Bohemian wanddecoratie, zoals een wandkleed Bohemian of mandala wandklaar, maar voor de Ibiza variant van de Bohemian stijl zijn bijvoorbeeld ook dromenvangers een must have item! Je maakt jouw ruimte natuurlijk helemaal af met opvallende planten, Bohemian stijl kussens, de mooiste edelstenen en mineralen. (kijk voor onze kleurrijke accessoires en sieraden op )

Met de boho stijl kun je alle kanten uit en mag je los gaan met kleur. Ook in je tuin.

De bohemian tuinstijl is een uitgesproken stijl, waarin natuurlijke materialen en tuindecoratie een belangrijke rol spelen. De basis van een bohemian tuin wordt gelegd door meubels van materialen als bamboe en rotan. Met accessoires creëer je die heerlijke, typische boho sfeer. Denk hierbij aan accessoires zoals windlichten, buitenkleden en sierkussens in vrolijke prints.
 

Boho stijl accessoires. Petrolkleurige vaas, setje van roze glas, goudkleurige kandelaar en boho stijl kralen armbanden.

Kennisbank Bohemian – Lirefi Living