Wat valt er onder een Botanisch interieur?

Wat valt er onder een Botanisch interieur?

Bij een botanisch interieur kan je helemaal los gaan met potten, planten en alle tinten groen. Blank hout, beton en doorleefde materialen met groene accenten en planten zijn een top combinatie die goed werken in huis. Tip: houd wel de basis zoals de kozijnen, vloer en deuren rustig.

Een botanische inrichting heeft wat overeenkomsten met een urban jungle interieur, de woontrend botanisch staat ook vol van de planten. Maar toch zijn er grote verschillen tussen de woonstijlen. Een urban jungle inrichting bestaat vooral uit industriële accessoires terwijl de kenmerken van een botanisch interieur meer weg heeft van een Scandinavische interieur. De meubels bepalen voor een groot deel welke interieur stijl je hebt!

Ben je opzoek naar de juiste accessoires? Kies groen! Kussens met groene prints of bladeren. Een bloemen- of jungle thema fotobehang. Groen is het belangrijkste kenmerk van een botanisch interieur. Natuurlijke materialen zoals hout, rotan, bamboe en leer kunnen ook heel goed. Een leuke rotan (hang)stoel, een jute vloerkleed en een draadstoel in de hoek van de woonkamer zullen perfect staan in jouw botanische interieur. Donkere kleuren komen vaak naar voren, in combinatie met gebroken wit en verschillende groentinten. Een beetje sober en minimalistisch aangekleed. Zoek je iets voor aan de muur? Ga voor een poster. En kies de mooiste posters uit van bomen, bossen of planten. Hiermee creëer je de ultieme botanische sfeer.

Om je huis verder af te stijlen kun je kiezen voor glaswerk. Bij glaswerk kun je denken aan een grote groene vaas in combinatie met verschillende soorten kleinere groene vaasjes. Sierkussens doen het in een botanisch interieur altijd goed, kies voor groene sierkussens met een gouden print of sierkussens met een bloemen print. Bekijk onze assortiment vazen en kussens in botanische stijl.

Botanische stijl. Groene vazen in verschillende soorten en maten. Goudkleurig kussen met Van Gogh look print.

Kennisbank Botanisch interieur – Lirefi Living