Kaarsen en kandelaren voor ieder interieur

Omdat je nooit genoeg verlichting in huis kan hebben, hebben wij de leukste kaarsen, kandelaren, waxinehouders, windlichten en lampen in ons wisselend assortiment. Van neonkleur tot pastelkleur. En van strak tot sierlijk. Het is niet alleen functioneel, het is ook echt een sfeermaker in huis. Zet ze samen op een mooi dienblad voor een extra decoratieve uitstraling

 

Kaarsen werden vroeger gebruikt als noodzakelijke verlichting. Zelfs in de graftombe van Toetanchamon zijn kandelaars gevonden. De kaarsen van vroeger leken nog het meeste op fakkels, gemaakt met behulp van talk of vet. In de Middeleeuwen kwamen de bijenwas kaarsen. Deze stonken minder en brandden gelijkmatiger. Deze kaarsen waren echter alleen voor de rijken. Door de arbeidsintensieve productie waren deze kaarsen erg duur.

Wist je dat men vroeger 12 en 24 uurs kaarsen had? Hierop kon men aan de hand van streepjes op de kaars zien hoeveel tijd verstreken was.

Toen in de negentiende eeuw stearine werd ontdekt kwamen er kaarsen die langer branden zonder nare geur. Later werd ook paraffine naast stearine gebruikt voor het maken van kaarsen. Een kaars bestaat uit een pit van katoen met daaromheen stearine, paraffine of een mengsel hiervan. Natuurlijk zijn er ook kaarsen van bijenwas of sojawas verkrijgbaar. Heb jij een voorkeur?

 

Ook al hebben kaarsen tegenwoordig niet meer als noodzakelijke lichtbron dienen hebben vele mensen ze toch graag in huis. Kaarslicht verleent een ruimte een unieke sfeer en warmte. Ze zijn niet alleen decoratief maar hebben bovendien een magische aantrekkingskracht op ons. Wie heeft er immers niet al een minutenlang naar een dansende vlam gekeken?

 

Ook jij kunt je interieur naar een nieuwe dimensie tillen met een van onze kaarsen en kandelaren. Op zoek naar nog meer warmte en sfeer? Kijk dan ook eens bij onze heerlijke plaids! De standaard levertijd van onze producten is 2-3 werkdagen.