Wat is een industriële look?

Wat is een industriële look?

De industriële stijl is het gebruik van robuuste en ruwe materialen (denk hierbij ook aan oude materialen zoals beton, baksteen, staal, leer en hout) Ook komen in een industrieel interieur veel functionele elementen terug. Het industriële interieur kenmerkt zich door een stoer, sobere, strakke en cleane uitstraling.

Deze stijl is overgewaaid uit Amerika. Doordat ze, net als wij nu, te maken met een tekort aan woningen. Er was ook daar een overschot aan lege bedrijfspanden zoals fabrieken en scholen. Dus gingen ze deze ruimtes toen gebruiken als woonruimte. Het industriële interieur is geïnspireerd op de fabrieksarchitectuur uit de 19e en 20e eeuw.

De meest gebruikte kleuren in een industrieel interieur zijn stoere kleuren. Zoals grijs, bruin en zwart.
...
De volgende kleuren passen helemaal in een industrieel interieur:

  • Wit
  • Zwart.
  • Grijs
  • Blauw
  • Cognac (bruin)
  • Taupe
  • Groen

Voor accessoires gebruikt men vaak dan als contrast fellere kleuren. Denk hierbij aan turquoise, geel, oranje of blauw. (kijk voor onze industriële accessoires op www.lirefiliving.nl)

Op de vraag of Industrieel nog wel in is kunnen wij zeggen JA. Je ziet nog heel veel Industrial looks voorbijkomen. Het is een stijl die nooit meer helemaal weg zal gaan.

De Industriële stijl kan je niet alleen toepassen in huis, je tuin leent zich daar zeker ook voor. Je gebruikt dan veel (verweerd)hout, keien, metaal en ook beton. In de tuin worden de kleuren zwart en antraciet veel gebruikt. Tafels en banken worden dan bijvoorbeeld gemaakt van gebruikt hout en metaal zie je dan terug in de accessoires. Hiervoor wordt ook vaak gebruik gemaakt van oude fabrieksspullen. Zoals oude fabriekslampen en kasten. Maar oude schoolbanken en stoelen worden veel gebruikt en passen helemaal binnen een stoere Industriële woonstijl.

Je kunt dus wel zeggen dat Industrieel interieur zich kenmerkt door de unieke combinatie van materialen en kleuren.

Industriële accessoires, zwarte kandelaars, stoere fotolijst, kaars in goudkleurige kom en strak zwart windlicht.

Kennisbank Industrieel interieur – Lirefi Living