Wat is een Eclectisch interieur?

Wat is een Eclectisch interieur? Wat past er bij een Eclectisch interieur?

Eclecticisme is het combineren van kenmerken van verschillende bouwstijlen of kunststromingen tot een geheel. De term wordt ook gebruikt op andere terreinen.

De term ‘eclectisch’ duikt steeds vaker op als omschrijving voor een woonstijl. Hartstikke leuk natuurlijk maar wat houdt deze woonstijl precies in? En waar moet jouw interieur aan voldoen? 

“De woonstijl eclecticisme is gebouwd op persoonlijkheid!”

Eclectische interieurs zijn avontuurlijk door de verschillende materialen, kleuren en structuren. Het mooie van deze woonstijl is dat je kunt beginnen uit verschillende interieur stijlen. Deze woonstijl staat ook los van het tijdelijke aspect van trends, wat ik persoonlijk heel erg gaaf vind!

De accessoires die een grote rol spelen in eclectische interieurs kunnen van alles zijn. Een erfstuk, dat souvenir met die vele herinneringen of het gebruiken van oude vazen, antieke blikken of andere accessoires uit bijvoorbeeld tweedehands winkels geven jouw interieur al heel snel een eclectische uitstraling en stralen hierdoor persoonlijkheid uit.

Let wel op…een willekeurige verzameling aan meubelen is niet gelijk eclectisch! De hele stijl draait om het subtiel combineren van moderne en oude of etnische meubelstukken met kenmerkende stijlelementen.

Gebruik van accessoires – eyecatchers

Accessoires hebben de hoofdrol in het eclectische interieur. Hierin kun je je persoonlijkheid  echt naar voren laten komen. Denk dan bijvoorbeeld aan kussens in verschillende kleuren en stoffen. Glazen vazen in alle soorten en maten. Met verse bloemen in de ene vaas en droogbloemen in de andere. Diverse soorten fotolijsten. Materiaal wat veel naar voren komt in een eclectisch interieur is fluweel en vintage leer. Dit is heel makkelijk te combineren. Bijvoorbeeld een leren bank met fluwelen kussens en plaids. Of als je een stoffen bank hebt, gebruik leer in de kussens. Maar een leren wandpaneel is zeker ook een top idee. Dan is dat meteen jouw verrassingselement in huis.

Het combineren van moderne elementen met oude objecten hoort echt bij deze stijl en kan dus niet ontbreken als jij een eclectisch interieur wilt neerzetten.

Eclectische accessoires. Fotolijsten, plaid, kussen, vazen. Verschillende kleuren, materialen en vormen.

Kennisbank Eclectisch interieur – Lirefi Living

SALE!! Clayre&Eef leuke glazen vaas met goudkleurig randje – Lirefi Living

SALE!! Clayre&Eef goudkleurig kussen met Van-Gogh-Look print – Lirefi Living

\ Roze glazen vaasje / – Lirefi Living

Fotolijst Clayre&Eef oud zilver – Lirefi Living