Wat hoort bij een modern interieur?

Wat hoort bij een modern interieur?

 

Een modern interieur typeert zich vooral door eenvoud met strakke lijnen. Ook zie je dat er in de meubels, wanden en vloeren vaak gebruik wordt gemaakt van de basiskleuren bruin, zwart, grijs en wit gecombineerd. En daarentegen een opvallende kleur in de decoratie en woonaccessoires. Veel voorkomende materialen zijn hout, glas en metaal. Het straalt rust uit. Doordat een modern interieur zo veelzijdig is kan je het in iedere ruimte toepassen. Badkamer, keuken, woonkamer en tuin.

Wat kan er niet ontbreken in een modern interieur? Naast de basiskleuren in de meubels, wanden, gordijnen en vloeren zijn kleurige accessoires een must have. Denk hierbij een aan turquoise vaas met fleurige bloemen of een roze waxinehouder op een dienblad met verschillende maten vaasjes in dezelfde kleur.

Als je graag een stijl wilt combineren met een modern interieur kan dat heel goed. Klassiek past hier heel goed bij. Hoe je dit doet? Denk bijvoorbeeld aan een kroonluchter. Klassieker dan dat kan haast niet. Zo heb je een moderne stijl met en knipoog naar het klassieke.

Wanneer je je tuin modern wilt inrichten gebruik je dezelfde kleuren als dat je voor binnen doet. De basistinten wit, zwart, grijs en bruin kan je heel goed toepassen in jouw tuin set. Wil je gezelligheid creëren gebruik hiervoor van meerdere lantaarns in verschillende maten. Dit geeft niet alleen een heel sfeervol licht maar ook een speels effect. Waxinehouders of theelichten op tafel maken het geheel af. Zeker als ze vrolijke kleuren hebben. Om toch voor dat contrast te zorgen. Zo heb je een tuin met strakke elementen met toch wat kleur, wat zorgt voor dat speelse effect. Wees wel rustig met het aantal accessoires dat in neerzet. Less is more in deze.

Kennisbank Modern interieur – Lirefi Living