Wat voor soorten vazen zijn er en waar worden ze voor gebruikt?

Wat voor soort vazen zijn er? En waar worden ze voor gebruikt?

Vazen worden gemaakt in porselein, aardewerk, kristal en glas. Bovendien bestaan er ook vazen in zilver, brons, roestvrij staal en cloissoné vazen uit China.

Vazen hebben over het algemeen een beetje dezelfde vorm. De voet of de basis kan bolvormig of plat zijn. Bij de meeste vazen loopt de bolvormige “buik” over in een smallere hals, dat zich vervolgens weer verbreedt voor de opening.

Vroeger gebruikte men een kruik (een soort vaas met handvaten) gebruikt om o.a. olie en meel in te bewaren. Als je een vaas vaak gebruikt om te schenken, noemen ze dat een kan.

Vazen zijn veelzijdig, omdat ze tegenwoordig in zoveel verschillende soorten, vormen en maten zijn. Je kan er ook heel veel mee doen. Wil je graag grote lange bloemen? Dan gebruik je hiervoor een hoge licht uitlopende vaas en zet deze in hoek. Wil je speels effect creëren met een fleurig wildboeket? Gebruik dan onze vtwonen vaas. Door de gouden deksel kan je de bloemen heel speels indelen. Wil je een vaas die je ook als bijvoorbeeld windlicht kan gebruiken? Dan is onze petrolkleurige vaas van Clayre&Eef echt iets voor jou. Veelzijdig omdat je het kan gebruiken als vaas, windlicht of gewoon als een mooi accessoire zonder iets erin. Je hebt ook hangende vazen. Je kunt ze bv hangen aan het plafond. Of hangen in een standaard. Onze hangende vaas is net even anders. Voor als je een klein boeketje hebt.

Je hebt echt vazen in alle soorten, maten, kleuren en vormen. Ideaal dus om mee te werken. Want je kunt er dus alle kanten mee op. Of je nu kleine of grote boeketten hebt, ze graag als windlicht gebruikt of er helemaal niets in wilt doen, maar gewoon neer wilt zetten…de vaas is “je beste vriend” in huis. Dus waar wacht je op? Haal er vandaag nog 1 in huis. Bij Lirefi Living vind je de mooiste en leukste vazen. Vergeet niet om ook te kijken bij onze SALE afdeling. We hebben o.a. onze vtwonen vazen en Clayre&Eef petrolkleurige vaas in de sale

Verschillende soorten vazen. Petrolkleur, vtwonen vaas met goudkleurige deksel en hangende vaas.

Kennisbank wat voor soorten vazen zijn er en waar worden ze voor gebru – Lirefi Living