Welke vaas bij welke bloemen

Welke vaas voor wat voor soort bos bloemen?

Je hebt tegenwoordig zoveel verschillende soorten boeketten, maar welke vaas past erbij? Dat leg ik je uit in dit artikel.

Je bent jarig en je hebt van je beste vriend(in) een prachtig plukboeket gekregen. Maar welke vaas moet je nou gebruiken? Bij een plukboeket mag de vaas best groot zijn, belangrijk is dat het een smallere hals heeft. Op deze manier blijven de bloemen mooi rechtop staan. Bij de keuze voor een glazen vaas zit u altijd goed. Deze past in ieder interieur en lijdt de aandacht niet af van het al drukke boeket. Wist u dat het daglicht wat bij een glazen vaas op de stelen valt een heel positief effect heeft op de bloeiperiode?

Heb je van je date/partner een mooie roos gekregen? Welke vaas je dan het beste kan gebruiken is een vaas met een smalle hals. Hier blijft jouw roos heel mooi in staan.

Zoek je een geschikte vaas voor jouw wildboeket? Een stevige vaas met een bredere hals zou hier heel goed bij passen. Neem hiervoor bijvoorbeeld onze vazen van Clayre &Eef.

Voor hele kleine boeketjes of zelf geplukte bloemen gebruik je ook een klein vaasje. Leuk om op een dienblad te zetten met kaarsjes en bv kleinere fotolijsten. Of zoek je net even iets anders? Ga dan bijvoorbeeld voor bij een hangend vaasje.

De trend van deze tijd zijn toch echt droogbloemen. Superleuk en heel makkelijk in onderhoud 😉. Deze kan je in verschillende soorten vazen plaatsen. Afhankelijk van de grote en hoeveelheid bloemen. Voor droogbloemen gelden dezelfde aanraders als voor andere bloemen. Maar omdat droogbloemen geen water nodig hebben, hoeven ze niet perse in een standaard vaas. Je kan er wat meer mee spelen. Zo staan ze heel leuk in een ringvormige vaas. Daar zitten gaatjes in waar je de bloemen zo in kan steken.

Zo zie je maar, op ieder potje past een deksel. Voor elk type boeket is er wel een vaas die erbij past.

Verschillende soorten vazen. Groen, Petrol, roze en goudkleurige.

Kennisbank Welke vaas bij welk boeket/bloemen type – Lirefi Living